Legendární stadion ožije mezinárodním turnajem fanoušků
Nultého ročníku Starobrno Lužánky Cup 2016 se zúčastní fankluby brněnské Komety i nizozemského Heerenveenu

loga starobrno cup

Brno – Atraktivní obsazení bude mít nultý ročník mezinárodního turnaje fanoušků, který je na programu v sobotu 3. září od 9 do 16 hodin.
Vedle fanoušků a brigádníků, kteří se o údržbu stadionu starají, si zahrají i některé bývalé hvězdy, které na legendárním stadionu v minulosti působily. Nastoupí například Zdeněk Cihlář, Petr Švancara a další bývalí fotbalisté.

Vedle mistra ligy Josefa Hrona se v bráně domácího týmu Lužánky United opět představí také Martin Lejsal. Toho čeká mimo jiné pikantní duel proti fanouškům nizozemského Heerenveenu, kde dříve rok působil.
„S fanoušky Heerenveenu jsme se seznámili na fotbalovém turnaji fanoušků ve Lvově. Již tam vznikla myšlenka, že uspořádáme přátelské utkání na stadionu Za Lužánkami. Reprezentační přestávka se k tomu přímo nabízela,“ říká pořadatel akce Marek Fišer.

Původně avizované přátelské utkání proti Nizozemcům vzbudilo zájem dalších dvou týmů, a tak nakonec fanoušci uvidí hned 6 zápasů po 2 x 20 minutách. Program startuje již v 9:30 ráno zápasem fanklubu Komety Brno proti brněnskému týmu složenému převážně z cizinců pod hlavičkou The Immigrant FC.

Netradičně za tým Komety tentokrát nastoupí i brněnský patriot Petr Švancara. „Od 12 hodin moderuju Den Starobrna na Mendláku. Fanoušci Komety hrají ráno první dva zápasy, tak jsme se domluvili, že nastoupím za ně,“ vysvětluje oblíbený útočník.

Diváci jsou zváni již na páteční trénink, který na stadionu Za Lužánkami začíná od 18 hodin. Následně je plánován společný uvítací přípitek v Hostinci U Daana ve Staňove ulici. https://www.facebook.com/events/1568328210140422/
Pořadatelé si od turnaje slibují, že by se do budoucna mohl rozrůst do většího formátu. „Letos to bude zkušební nultý ročník. V případě úspěchu bychom v příštím roce rádi oslovili další fankluby a zkusili v Brně udělat akci podobného rozsahu jako je ukrajinský turnaj Eurofanz, kterého se každoročně zúčastní kolem třiceti týmů z celé Evropy. Skupiny by se mohly hrát různě po Brně a finálové zápasy na nových Lužánkách,“ dodává Fišer, který je zároveň členem projektového týmu nového fotbalového stadionu.

Vstup je Bránou borců ze severní strany stadionu. Vstupné je dobrovolné a jeho výtěžek bude použit na údržbu travnaté plochy a tribun stadionu. Fanoušci jsou povinni dodržovat návštěvní řád a dbát pokynu pořadatelů.

Po skončení turnaje je plánován přesun na společnou afterparty do brněnského pivovaru na Den Starobrna, hlavního partnera sobotního turnaje. https://www.facebook.com/events/1730505237232505/

Program turnaje:

9:30 Kometa Brno – The Immigrant FC
10:30 SC Heerenveen – Kometa Brno
11:30 The Immigrant FC – Lužánky United
12:30 Lužánky United – Kometa Brno
13:30 SC Heerenveen – The Immigrant FC
14:30 Lužánky United – SC Heerenveen
15:30 Vyhlášení vítězů a předání cen
16:00 Afterparty (přesun do pivovaru na Mendlově náměstí na Den Starobrna).

Facebooková událost:
https://www.facebook.com/events/1628567527458662/

loga starobrno cup

Kontakt:
Marek Fišer 776146622 fiser@bkom.cz verimezbrojovce@gmail.com

Starobrno Lužánky Cup 2016 – tisková zpráva

Napsat komentář